ClaroSpeak NL
ClaroSpeak NL

ClaroSpeak™ is een krachtig programma waarmee u tekst kunt omzetten in spraak. Het programma wordt geleverd met verschillende stemmen van hoogwaardige kwaliteit. U kunt instellen dat de uitgesproken tekst gelijktijdig wordt gemarkeerd. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en lettertypen beschikbaar om de leesbaarheid optimaal af te stellen en de functie woordvoorspelling helpt u bij het schrijven. ClaroSpeak is de perfecte app voor het proeflezen van tekst door deze te laten voorlezen. Andere toepassingsmogelijkheden zijn het helpen met lezen, het ontwikkelen van lees- en schrijfvaardigheden, en het genereren van audiobestanden van tekst.

ClaroSpeak fa parte della gamma di soluzioni Claro e si affianca al nostro software di successo ClaroRead per PC e ClaroRead per Mac

Productkenmerken
Tekst naar spraak
  • Gebruikers kunnen documenten en PDF-bestanden in ClaroSpeak importeren van apps zoals Mail, of PDF-bestanden, Word-bestanden, pagina's en andere bestanden vanuit Dropbox in ClaroSpeak importeren met behulp van de ClaroSpeak Dropboxintegratie. Tekst kan in ClaroSpeak worden getypt en vervolgens voorgelezen. Gebruikers kunnen de tekst snel en gemakkelijk nakijken en proeflezen.
  • Tekst van gelijk welke app kan worden gekopieerd naar en geplakt in ClaroSpeak om te worden opgelezen.
  • De software voor spraakherkenning van Apple betekent dat u tekst rechtstreeks kunt inspreken in ClaroSpeak en vervolgens kunt afspelen en controleren.
  • Sla de tekst op als audiobestand met dezelfde levensechte stem.
Levensechte stemmen

Deze editie wordt geleverd met 5 levensechte stemmen die zijn gebaseerd op de Nuance Vocalizer-technologie:

  • Xander - Nederlands (Nederland)
  • Claire - Nederlands (Nederland)
  • Ellen - Nederlands (België)
  • Audrey - Frans (Frankrijk)
  • Daniel - Engels (Verenigd Koninkrijk)

De gebruiker kan de gekozen stem sneller of langzamer laten spreken. De stemmen worden binnen ClaroSpeak geïnstalleerd, dus ze werken zonder internetverbinding en verbruiken bijgevolg geen datavolume.

Extra stemmen in 27 talen en nog meer accenten zijn beschikbaar via een in-app aankoop in ClaroSpeak. (Een volledige lijst van beschikbare stemmen vindt u onderaan deze pagina terug.)

Woordvoorspelling

De functie Woordvoorspelling helpt u nog sneller en correcter te schrijven. Train de woordenboeken met uw huidige tekst, zodat de beste suggesties als eerste worden getoond.

Visuele markeringen

De opgelezen tekst wordt synchroon gemarkeerd. Op deze manier kunnen gebruikers gecoördineerd lezen en luisteren. Gebruikers kunnen zelf de kleur en stijl van de markering kiezen.

ClaroSpeak Visuele Markeringen

Er zijn vier verschillende markeringsstijlen: Geen, Woord, Woordspoor en Zin. Met de stijl Woordspoor worden de uitgesproken woorden achter elkaar gemarkeerd tot het einde van de zin is bereikt, dan wordt de markering verwijderd.

Lettertype en kleur

Pas de tekengrootte, de kleur of het lettertype aan om de leesbaarheid te optimaliseren, hierdoor kan ClaroSpeak eenvoudig kan worden afgestemd op de behoeften van verschillende gebruikers.

ClaroSpeak Lettertype En Kleur
Opslaan als audio

U kunt alle tekst converteren naar een audiobestand met de prettige stem die ook voor het oplezen is gebruikt. Dit gaat snel en eenvoudig, zodat u tekst ook kunt beluisteren als u onderweg bent. Ook de perfecte oplossing als u onderweg een tekst wilt proeflezen.

Opslaan Als Audio
Tekst versturen

Tekst die is gemaakt binnen ClaroSpeak kunt u versturen per e-mail of als een SMS. U kunt tekst ook kopiëren en plakken in een andere app, zoals Safari. De ideale manier om er zeker van te zijn dat alles in orde is. De spellingcontrole van Apple werkt ook in ClaroSpeak, zodat de kans op fouten nog verder afneemt. Door de tekst te posten of Facebook of Twitter kunt u ook bijdragen op sociale media (beschikbaar op toestellen met iOS 6.0+)

Dropboxintegratie

Open documenten opgeslagen in Dropbox rechtstreeks in ClaroSpeak. Sla tekst- en audiobestanden rechtstreeks in Dropbox op. Ideaal om bestanden over te plaatsen naar andere toestellen en bestanden te bewaren in the cloud.

Taalonderwijs

ClaroSpeak kan helpen bij het leren van een tweede taal en bij het opnieuw leren praten. In deze versie wordt een Brits-Engelse stem meegeleverd, zodat gebruikers kunnen luisteren hoe de tekst in een vreemde taal wordt uitgesproken en naar hun eigen tekst kunnen luisteren terwijl deze wordt ingevoerd - ideaal om te leren hoe een tekst correct wordt uitgesproken. In-app aankopen zijn beschikbaar, hiermee kunnen gebruikers meer stemmen aankopen.

Gebruik ClaroSpeak om tekst te laten voorlezen met levensechte stemmen en synchroon lopende markering, zodat u de woorden kan volgen terwijl deze worden gesproken

Tik op het scherm om de cursor in de tekst te plaatsen. Tik vervolgens op het pictogram Afspelen om het voorlezen te starten. De tekst wordt opgelezen vanaf het beginpunt, met de markeringsstijl en de stem die u hebt gekozen in Instellingen. Om het voorlezen te stoppen, tikt u op het pictogram Stoppen of ergens in de titelbalk van ClaroSpeak.

U kunt tekst invoeren in ClaroSpeak invoeren:

  • Door deze te typen met het toetsenbord.
  • Door tekst te plakken uit andere applicaties (door op het pictogram Potlood te tikken en "Plakken" te kiezen).
  • Door tekst te openen die eerder is opgeslagen met ClaroSpeak door linksboven op het pictogram Map te tikken en een opgeslagen tekstbestand te selecteren.

U kunt ook tekst extraheren uit andere apps in ClaroSpeak. Hiervoor tikt u op het pictogram Openen in van de andere app en selecteert u ClaroSpeak in de lijst. De inhoud van het document verschijnt in ClaroSpeak. Dit werkt in Mail, Adobe Reader en vele andere apps.

U kunt ook de bestanden die u in uw Dropbox heeft opgeslagen laden. Hiervoor tikt u op het pictogram Map en selecteert u 'Openen vanuit Dropbox'. U selecteert het bestand en de inhoud zal in ClaroSpeak verschijnen.

Als u een PDF-bestand heeft geladen, zal er onderaan een balk verschijnen die aangeeft op welke pagina u zich bevindt. Op deze balk staat een knop waarmee u tussen het beeld van en naar het originele PDF-bestand kunt wisselen: dit is handig als u een PDF-bestand leest dat veel afbeeldingen bevat.

Als u tekst wilt wissen, tikt u op het pictogram Potlood en tikt u op Tekst wissen om opnieuw te beginnen.

U kunt de aanwezige tekst in ClaroSpeak opslaan in een tekstbestand of als een audiobestand met de naar spraak omgezette tekst. Tik op het pictogram Opslaan en typ een naam voor het tekst- of audiobestand, zoals 'Biologieproefwerk’. U kunt het bestand later opnieuw openen door op het pictogram Map te tikken.

U kunt het tekst- of audiobestand ook direct naar de Dropbox opslaan. Hiervoor tikt u op het pictogram Opslaan en selecteert u 'opslaan naar Dropbox'.

Als u een opgeslagen tekst- of audiobestand wilt verwijderen, tikt u op het pictogram Bestand openen, tikt u rechtsboven op de knop Bewerken en tikt u op de rode cirkel naast het bestand dat u wilt verwijderen.

Gebruik het pictogram Doorsturen om de tekst te kopiëren of de tekst te versturen in een e-mail of SMS.

Koop nieuwe stemmen aan in ClaroSpeak. Hiervoor tikt u op het pictogram informatie en selecteert u 'Winkel'. Als u teksten in verschillende talen moet laten voorlezen, heeft u overeenkomstige stemmen nodig zodat uw tekst correct wordt voorgelezen (u heeft bijvoorbeeld een Griekse stem nodig om een Griekse tekst te laten voorlezen).

Tekst- en audiobestanden importeren

U kunt tekst- en audiobestanden via iTunes importeren in ClaroSpeak. Sluit uw apparaat aan, open iTunes en selecteer het apparaat. Klik op het tabblad Programma’s en blader omlaag tot u ClaroSpeak ziet bij de programma’s voor bestandsdeling. U kunt nu bestanden toevoegen of verwijderen.

Instellingen voor ClaroSpeak

Open de ClaroSpeak instellingen door op het pictogram Informatie te tikken en 'Instellingen' te selecteren.

Stemmen en tekstweergave
  • Kies bij Naam een andere stem die uiteraard van dezelfde hoge kwaliteit is als alle andere stemmen. ClaroSpeak wordt geleverd met verschillende mannelijke en vrouwelijke stemmen en met verschillende accenten en talen. U moet een stem kiezen die overeenkomt met de taal van de tekst die moet worden opgelezen.
  • Bij Spreeksnelheid kunt u instellen hoe snel of langzaam de stem moet spreken door het aantal woorden per minuut te selecteren. Kies een snelheid die voor u comfortabel is.
  • Met Lettertype en Tekengrootte kunt u de weergave van de tekst aanpassen. Veel mensen vinden grotere tekst met een schreefloos (sans serif) lettertype eenvoudiger te lezen, maar u moet uiteraard het lettertype en de tekengrootte kiezen die u het prettigst vindt. U kunt de tekengrootte snel aanpassen door twee vingers uit elkaar of naar elkaar toe te bewegen in het tekstgebied.
  • Met Tekstkleur en Achtergrondkleur kunt u de weergave van de tekst bepalen die niet wordt opgelezen. Sommige mensen kunnen tekst beter lezen als het contrast hoog is afgesteld, terwijl anderen liever een lichte achtergrond hebben.
Synchroon lopende markering

Als u naar Instellingen gaat, kunt u bij Modus aangeven hoe de uitgesproken tekst moet worden gemarkeerd door ClaroSpeak:

  • Geen betekent dat de uitgesproken tekst niet wordt gemarkeerd.
  • Met Woord en Zin worden elk woord en elke zin gemarkeerd tijdens het oplezen, waarna de markering direct verdwijnt.
  • Woordspoor betekent dat elk woord in de huidige zin wordt gemarkeerd tot de hele zin is gemarkeerd en uitgesproken. Vervolgens verdwijnt de markering en wordt het eerste woord van de volgende zin opgelezen en gemarkeerd.

Met Tekstkleur en Achtergrondkleur kunt u de kleur kiezen die moet worden gebruikt voor het markeren van uitgesproken tekst. De meeste mensen geven de voorkeur aan een sterk contrasterende combinatie,zoals rood op geel.

Echofunctie en Accounts

ClaroSpeak kan woorden en/of zinnen nazeggen terwijl u ze ingeeft. Zo kunt u uw tekst ineens proeflezen terwijl u typt.

Met de Accounts instellingen kunt u instellen of de Dropbox opties al dan niet zichtbaar zullen zijn als u op de pictogrammen Map en Opslaan tikt.

De pictogrammen van ClaroSpeak van links naar rechts:

Folder Button Map

Pencil Button Potlood

Information Button Informatie

Play Button Afspelen

Stop Button Stoppen

Tray Button Opslaan

Forward Button Doorsturen

ClaroSpeak handelingen

  • Knijp met je duim en wijsvinger het tekstgedeelte samen om de lettergrootte te vergroten of verkleinenTik op de bovenste werkbalk tijdens het afspelen = Stop
  • Toestel schudden = Tekst verwijderen

In normale beeldmodus

  • Veeg van links naar rechts = Afspelen

In pagina beeldmodus:

  • Veeg van links naar rechts over de pagina werkbalk = Afspelen
  • Veeg van links naar rechts = vorige pagina
  • Veeg van rechts naar links = volgende pagina
  • Veeg van rechts naar links met twee vingers (als een PDF-bestand open staat) = origineel PDF-bestand tonen
  • Veeg van links naar rechts met twee vingers (als een PDF-bestand open staat) = origineel PDF-bestand verbergen

Kontakt Os
UK

Claro Software Ltd
Lancashire House
24 Winckley Square, Preston
Lancashire PR1 3JJ UK
Tel: +44 (0) 177 297 7888
Website: www.clarosoftware.com

Sales
Tel: +44 (0) 177 297 7888
Fax: +44 (0) 0870 132 7471
Email: sales@clarosoftware.com

Support
Tel: +44 (0) 177 297 7888
Email: support@clarosoftware.com

Nederland
Kanteff Speech Processing
Lijnbaanstraat 4
2222 AR Katwijk aan Zee
Tel: 088 - 526 83 33 (088-kanteff)
Fax: 088 - 526 83 34
Email: info@kanteffspeech.nl
Web: www.dyslexiesoftware.nl

Opdidakt Supplies
Education Centre
Schoonstraat 23
5384 AK Heesch
Tel : 0412-450577
Fax: 0412-450285
Email: info@opdidaktsupplies.nl
Web: www.opdidaktsupplies.nlClaroRead from Claro Software

Claro eNews
Email:

First Name:

Last Name:

Verify
Enter the text as it appears on the image (case sensitive)
Testimonials
<
>
"ClaroSpeak US can certainly be considered among the best available text-to-speech apps. There's not a lot of overt instruction, tutorials, or visual cues, but that's likely because the developer wanted to create a clean, sparse user interface to make it visually easy to work with. For tutorials, users have to go to the "i" tab and from there, exit to the developer's website for the user guide. For users who want a lot of customizable options, including highlighting, frequent playback of content, and Dropbox compatibility, ClaroSpeak US is an excellent option."
Dana Villamagna